26.1.2015

Täydellinen vaatekaappi

Monet haaveilevat täydellisestä vaatevarastosta. He ostavat lisää ja lisää, sillä kuuluhan täydellisessä vaatekaapissa olla paljon vaatteita. Onhan enemmän kuitenkin enemmän? Monet näistä ihmisistä eivät ymmärrä, etteivät lisääntyvät vaihtoehdot tee vaatteiden (tai minkään muunkaan) valinnasta helpompaa. Päinvastoin. Useimmiten vaatekaapin täyttävät vieläpä sellaiset vaatteet, jotka ovat ihan kivoja. Niin kivoja, että ne kannettiin kaupasta kotiin, mutta ei tarpeeksi kivoja, jotta niitä pidettäisiin päällä. Joko leikkaus, väri tai tyyli mättää. Ehkä vaate ostettiin unelma-minälle? Sille, joka kävelee loskasäälläkin töihin huimaavan korkeissa mokkanilkkureissa?

Ihmisten tulisi sisäistää, että varsinkin vaateasioissa enemmän ei ole enemmän. Vaatevalinnat helpottuvat huomattavasti, kun vaatteita on vähän ja ne kaikki ovat mieluisia. Monta turhauttavaa hetkeä säästyy, kun koko vaatekaapin sisältöä ei tarvitse kääntää ympäri löytääkseen jotain hienoa ja mukavaa. Tällöin vaatteet eivät myöskään huku paljouteen ja niistä haluaa pitää hyvää huolta. Vähemmän vaatteita tarkoittaa myös enemmän laatua – kun ei ostele halpoja rytkyjä, rahaa säästyy vaatteisiin, jotka kestävät aikaa ja kulutusta. Tyylikkyys on myös helppoa, kun käytössä on rajattu määrä vaatteita, jotka sopivat yhteen. En usko, että vaatteistani saisi kovin kamalaa kokonaisuutta, vaikka arpoisin asuni.

Haaveilin ennen vaatehuoneesta, joka olisi täynnä erilaisia vaatteita, kenkiä ja asusteita erilaisiin tilanteisiin. Nykyään ajatus tuntuu lähes painajaismaiselta. Nykyisille vaatteilleni riittää pienikin vaatekaappi, enkä koskaan ole ollut tyytyväisempi vaatevarastooni.

Seuraavissa postauksissa aion käydä läpi sitä prosessia, jolla olen päässyt tähän tilanteeseen.


2 kommenttia:

  1. Tekstisi on minulle todella todella ajankohtainen, sillä olen juuri nyt keskellä sitä prosessia. Tai oikeastaan en edes keskellä vaan aika alussa vasta. Saan paljon inspiraatiota ja ideoita muiden kokemuksista, joten odotan tulevia postauksiasi innolla! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavaa, jos postauksistani voi olla apua! Vaatevaraston kuriin laittaminen vaatii paljon työtä, mutta on täysin sen kaiken vaivan arvoista. Tsemppiä projektiisi! :)

      Poista